Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling automatisch beladingssysteem Promaster

Looptijd: van 1 juni 2010 tot 30 mei 2011
Plattegrond van de locatie van het project

De ontwikkeling van een nieuw product in het assortiment van Promas voor verdere automatisering in de metaalbewerkingsindustrie. De huidige beladingssystemen zijn gebaseerd op schappen waar halffabricaten en gereed product op geplaatst worden. Vanwege de beperkte toegankelijkheid door een robot (alleen aan voor- en achterkant) is de capaciteit van deze schappenbeladingssystemen beperkt. Het idee is opgevat om een ladensysteem te ontwikkelen waardoor de toegankelijkheid door de robot sterk verbeterd wordt en de capaciteit van het beladingssysteem aanzienlijk verhoogd wordt. Deze laden moeten via computergestuurde programmering en bewegingsmechanismen die afgestemd zijn op de bewerkingsprogramma's van een of meerdere aan het systeem gekoppelde metaalbewerkingsmachines geopend en gesloten kunnen worden. Het product zal zodanig ontworpen worden dat het modulair kan worden uitgebreid aan de diverse capaciteitsbehoeften van de afnemers. De beoogde doelgroep voor het toekomstig product van Promas zijn metaalbewerkingsbedrijven.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen