Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling Automatisch Spuitbus Recycle Systeem - control unit

Looptijd: van 15 maart 2016 tot 27 juni 2017
Plattegrond van de locatie van het project

In dit project ontwikkelt Despray B.V. een automatisch spuitbus recycling systeem, gebaseerd op een zelf ontworpen innovatief concept van materiaalscheiding en –verwerking. Dit nieuwe recycling systeem moet volautomatisch kunnen functioneren, waarbij gebruikte aerosol spuitbussen worden verwerkt tot separate reststromen (aluminium, plastics, vloeistoffen en gassen) die vervolgens hergebruikt kunnen worden in andere toepassingen. Deze ontwikkeling draagt bij aan de circular/biobased economy door het herwinnen van grondstoffen uit afval en reststromen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen