Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling Biobased Sulfietvervanger

Looptijd: van 1 juni 2016 tot 31 mei 2017


Het project heeft tot hoofddoel de ontwikkeling van een volwaardig biobased conserveringsmiddel voor levensmiddelen op basis van het kruidenextract ter vervanging van sulfiet. Sulfiet wordt volop toegepast in o.a. wijn, vleeswaren, koek en chips om de houdbaarheid te vergroten. Het kent echter ongezonde bijwerkingen.

Op basis van een nieuw kruidenextract lijkt een gezond alternatief mogelijk. Het beoogde resultaat van de projectactiviteiten vormt een sulfietvervanger waarvan de werking bewezen is door objectief onderzoek. Dit betekent dat aan de hand van onderzoek en ontwikkeling binnen het project de werking concreet wordt aangetoond, zowel in het lab als op pilotschaal, voor een aantal voedsel categorieën (alcoholische dranken, vleeswaren, koeken en chips).

Als subdoelstelling beoogt men duidelijke onderzoeksresultaten over de potentie van de verdere ontwikkeling tot duurzaam bestrijdingsmiddel voor de agrarische sector.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen