Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling Blood Recovery Device

Looptijd: van 1 september 2015 tot 16 september 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Er is een medische technologie ontwikkeld waarmee “verloren bloed” gezuiverd kan worden en als zodanig weer teruggegeven kan worden aan de patiënt. Het voordeel is dat een patiënt na de medische ingreep lichaamseigen bloed krijgt toegediend. Tevens nemen de operationele kosten voor het ziekenhuis sterk af doordat er minder donorbloed hoeft te worden ingekocht van bloedbanken zoals Sanquin in Nederland. In geval van gewetensbezwaarden m.b.t. donorbloed is autologe transfusie bovendien een acceptabele oplossing. Om het BRD ook daadwerkelijk te kunnen introduceren in de medische wereld, is er echter nog validatieonderzoek nodig.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen