Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling Buurtas Hogeweg

Looptijd: van 1 mei 2009 tot 30 september 2015
Buurtas Hogeweg

De gemeente Amersfoort maakt de komende jaren ruimte om inwoners van de Randstad te kunnen huisvesten. Het idee is om dit te combineren met het verbeteren van de binnenstedelijke gebieden. De Hogewegzone is één van de gebieden in Amersfoort waar dit kan.

In het project wordt een nieuwe fysieke verbinding tussen twee wijken aangelegd. Dat geeft een schaalvergroting die goed is voor de economie en de vitaliteit van de wijk en het creëert voorwaarden voor nieuwe bedrijvigheid en voorzieningen in het gebied. Met investeringen in de fysieke omgeving, de komst van nieuwe ontmoetingsplaatsen en toegankelijker groengebieden wil de gemeente bewoners en bedrijvigheid binden aan de wijken en de sociale samenhang versterken.

De Buurtas bestaat uit een langwerpig plein dat over de Hogeweg wordt doorgetrokken. Er is gekozen voor een ongelijkvloerse kruising zodat de Buurtas centraal blijft staan. Aan het eind van de Buurtas komt een groot ontmoetingsplein. Het plein wordt verbonden met fietsroutes en is de verbinding tussen de buurtas en een parkachtig landschap. Op lange termijn, wanneer de Buurtas een feit is, wordt er een nog sportcomplex met nieuw zwembad gebouwd aan het ontmoetingsplein en er is ruimte gereserveerd voor andere voorzieningen, om het nog aantrekkelijker te maken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen