Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Cozef Zeef voor mestvergisting

Looptijd: van 1 november 2016 tot 31 oktober 2018

KOM LANGS TIJDENS HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP!

Met behulp van de COZEF-zeef wordt het mogelijk mest in diverse waardevolle stoffen te scheiden.Dit zijn bijvoorbeeld stoffen met veel eiwit en stoffen met hout, grasvezel en cellulose. Deze waardevolle stoffen geven de mogelijkheid om biobrandstoffen te produceren. De COZEF-Zeef zal zowel mest van melkvee als mest van andere veehouderijen kunnen verwerken.

Tijdens het weekend van de wetenschap kun je bij ons een uniek kijkje nemen achter de schermen! 
Je kunt zelf aan de slag met het fractioneren (zeven/splitsen) van uit de Langweerder Wielen gebaggerd materiaal. Daarna kun je van alles leren over andere projecten waarbij de samenwerkende partners een rol spelen.

Wat: Het Weekend van de Wetenschap
Wanneer: Zaterdag 6 oktober, 9.30 – 16.30 uur
Waar: De Marne 34C, 8701 PT Bolsward (achterzijde bedrijfsverzamelgebouw)

AFbeelding Cozef Zeef

 

 

Over het project

 

In het COZEF-Zeef project zal een  manier worden ontwikkeld om dunne mest op te delen in stukjes. Het doel is om bij dit proces weinig energie te verbruiken. In de mest zitten meerdere waardevolle stoffen die met behulp van de COZEF-Zeef gescheiden kunnen worden. Dit zijn bijvoorbeeld stoffen met veel eiwit en stoffen met hout, grasvezel en cellulose. Deze waardevolle stoffen geven de mogelijkheid om biobrandstoffen te produceren. De COZEF-Zeef zal zowel mest van melkvee als mest van andere veehouderijen kunnen verwerken.

Schematische weergave van het principe van de COZEF zeef: 

 

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen