Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling Draadloze Lekdetectie

Looptijd: van 2 november 2015 tot 19 november 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Door een veranderend gebruik – groendak, energieopwekking, terrasfunctie – komen steeds vaker lekkages in vlakke daken voor. Ook zijn ze erg lastig op te sporen. Daarnaast zijn de gevolgen van waterschade meestal erg ingrijpend. In het project van de Altena Groep en Van Heteren Recreatietechniek wordt een systeem ontwikkeld voor het opsporen van deze lekkages in vlakke daken. Dit gebeurt door het aanbrengen van draadloze sensoren in de isolatielaag. Wanneer deze detector ontwikkeld is, worden andere toepassingen onderzocht, zoals bij tunnels, aquaducten en bouwkuipen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen