Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling duurzame sublimatie productieketen

Looptijd: van 1 maart 2010 tot 28 februari 2014
Plattegrond van de locatie van het project

 

Het doel van het project is het ontwikkelen van een succesrijke productieketen voor de coating van metalen producten waardoor – bijvoorbeeld - full colour fotoprints in het metaal worden ingebracht.

Dit gebeurt via sublimatie, het direct overgaan of overbrengen van de vaste in de damptoestand of omgekeerd. Het resultaat van deze sublimatiemethode is dat afbeeldingen op metalen muurplaten, of aanwijzingsborden een aanzienlijk langere levensduur krijgen, zonder kwaliteitsachteruitgang. Diverse bedrijven die participeren in deze ontwikkeling nemen delen van het productieproces voor hun rekening, en zijn bij het geheel betrokken.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen