Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling en demonstratie van een intelligent registratie- en datalog-systeem op basis van RTLS-technologie

Looptijd: van 20 november 2009 tot 30 juni 2013
Plattegrond van de locatie van het project

 

Twee innovatieve bedrijven uit de Achterhoek, samen met de WUR en twee marktpartijen willen gezamenlijk een nieuwe standaard ontwikkelen voor sensoren, dataloggers en weerstations voor diverse sectoren (agro/tuinbouw, food/koelvers, logistiek, dienstverlening, farma) op basis van RTLS-technologie (Real Time Location Sensor).

Met deze technologie kan een grote hoeveelheid meetgegevens met 3D-meetlocatie van belangrijke omgevingsfactoren worden verzameld en deze kunnen via goedkope draadloze communicatietechnieken worden verzonden naar centrale databasesystemen. Dit systeem wordt open platform en wordt real time beschikbaar voor gebruikers wereldwijd. De gegevens kunnen automatisch worden gekoppeld aan ziekte-houdbaarheid-, rijpheid- en andere modellen die voor de agro-, food- en farmasector van belang zijn. Hiermee kan een rechtstreeks advies worden gegeven aan de eindgebruiker. Partners: Verdict, Dorset ID, PRI-WUR, FloraHolland en Fruitmasters.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen