Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling en optimalisatie van de Pulverizing Air Dryer technologie voor de Europese markt

Looptijd: van 1 juli 2010 tot 1 oktober 2012

 

Het doel van dit project is om de Amerikaanse technologie voor het drogen en malen van biomassa toepasbaar te maken voor de Europese markt.

Vele toekomstige afnemers staan in de rij, in afwachting van wat deze Europese technologie aanpassing voor ze kan betekenen. De Europa-optimalisering van deze biomassa- verdrogingstechnologie (PAD technology) is de essentiële stap voor de toepassing en vermarkting van deze aantrekkelijke technologie in onze Europese omgeving. Door het energiezuinig en efficiënt kunnen drogen en malen van de biomassa stijgt het milieubewust inzetten van biomassa voor energieopwekking enorm. Dit kan leiden tot kostenbesparingen van 75%.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen