Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling gietproces magneetplaat Iron Core Motors

Looptijd: van 1 maart 2016 tot 31 december 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Tecnotion B.V. (hierna: Tecnotion) is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van lineaire motoren. Men heeft een (eigen ontwikkelde) serie Iron Core Motors die wereldwijd verkocht worden. Dit type lineaire motor kan zeer hoge continukrachten genereren en eveneens een hoge dynamiek. Hiermee is deze motor geschikt voor high-end toepassingen zoals laser- en watersnijden. Dit type motors bevat een magneetplaat waarop permanent magneten zijn gelijmd. Deze magneten worden beschermd met een gietharsomhulling zodat ze niet beschadigd raken tijdens gebruik en/of verschuiven. De noodzaak en het belang is daarom aanwezig om het huidige gietproces van 3 series met verschillende lengte magneetplaten van de Iron Cor Motors te veranderen en te automatiseren. Doel van dit project is het verrichten van een experimentele ontwikkeling om een hoogwaardig nieuw gietproces te realiseren. Doelstelling is om met deze innovatie in het huidige productieproces enerzijds de kwaliteitsissues op te lossen en anderzijds de productieaantallen bijna te verdubbelen (van 2500 naar 4500 per maand). Om deze ontwikkeling te kunnen realiseren wordt kennis ingekocht bij een externe partij.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen