Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Ontwikkeling gietproces magneetplaat Iron Core Motors

Looptijd: van 2016-03-01 tot 2016-12-31
Plattegrond van de locatie van het project

Tecnotion B.V. (hierna: Tecnotion) is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van lineaire motoren. Men heeft een (eigen ontwikkelde) serie Iron Core Motors die wereldwijd verkocht worden. Dit type lineaire motor kan zeer hoge continukrachten genereren en eveneens een hoge dynamiek. Hiermee is deze motor geschikt voor high-end toepassingen zoals laser- en watersnijden. Dit type motors bevat een magneetplaat waarop permanent magneten zijn gelijmd. Deze magneten worden beschermd met een gietharsomhulling zodat ze niet beschadigd raken tijdens gebruik en/of verschuiven. De noodzaak en het belang is daarom aanwezig om het huidige gietproces van 3 series met verschillende lengte magneetplaten van de Iron Cor Motors te veranderen en te automatiseren. Doel van dit project is het verrichten van een experimentele ontwikkeling om een hoogwaardig nieuw gietproces te realiseren. Doelstelling is om met deze innovatie in het huidige productieproces enerzijds de kwaliteitsissues op te lossen en anderzijds de productieaantallen bijna te verdubbelen (van 2500 naar 4500 per maand). Om deze ontwikkeling te kunnen realiseren wordt kennis ingekocht bij een externe partij.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen