Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling hoogwaardig recycling verwaardingssysteem

Looptijd: van 1 mei 2016 tot 31 januari 2017


De hoofddoelstelling van dit project is om een hoogwaardig verwaardingssysteem te ontwikkelen om de ongebruikte afvalstroom te separeren en geschikt te maken voor hergebruik.

Door een geavanceerd systeem inclusief scheidingstechniek te ontwikkelen beoogt men de huidige afvalstroom om te zetten in grondstoffen voor hergebruik. Door deze ontwikkeling verwacht 4PET het productieproces te verbeteren en een significante bijdrage te leveren aan het reduceren van de energie- en milieubelasting. Tevens kan de afvalstroom geld opleveren door verkoop van gerecyclede grondstoffen in plaats van dat het geld kost om af te voeren en verbranden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen