Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling IOL-lenzenmachine

Looptijd: van 1 maart 2016 tot 31 december 2016


Om aan de toenemende vraag naar diverse soorten implantaatlenzen te voldoen – en zelf ook onderscheidend te blijven in deze sector – wil Rigeo nu een state of the art IOL-lenzenmachine ontwikkelen.

Rigeo B.V. (hierna: Rigeo) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van productiemachines aan bedrijven in de optische sector voor het produceren van specifieke contactlenzen.
Voor het vervaardigen van een dergelijke lens dienen alle technische functionaliteiten ontwikkeld en geïntegreerd te worden in één machine, waarbij het de bedoeling is dat de lenzenmachine in één proces kan boren voor het markeren of uitlezen van de IOL, frezen, meten en kalibreren. Hierbij dienen nauwkeurigheidsniveaus op micronniveau te worden behaald, zonder dat dit afbreuk doet aan de snelheid waarmee enorm hoogwaardige IOL’s geproduceerd kunnen worden. Men wil twee maal zo snel kunnen produceren als nu het geval is. Om deze totale ontwikkeling te kunnen realiseren wordt kennis ingekocht bij een externe partij.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen