Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Ontwikkeling IOL-lenzenmachine

Looptijd: van 2016-03-01 tot 2016-12-31
Plattegrond van de locatie van het project

Rigeo B.V. (hierna: Rigeo) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van productiemachines aan bedrijven in de optische sector voor het produceren van specifieke contactlenzen. Om aan de toenemende vraag naar diverse soorten implantaatlenzen te voldoen – en zelf ook onderscheidend te blijven in deze sector – wil Rigeo nu een state of the art IOL-lenzenmachine ontwikkelen. Voor het vervaardigen van een dergelijke lens dienen alle technische functionaliteiten ontwikkeld en geïntegreerd te worden in één machine, waarbij het de bedoeling is dat de lenzenmachine in één proces kan boren voor het markeren of uitlezen van de IOL, frezen, meten en kalibreren. Hierbij dienen nauwkeurigheidsniveaus op micronniveau te worden behaald, zonder dat dit afbreuk doet aan de snelheid waarmee enorm hoogwaardige IOL’s geproduceerd kunnen worden. Men wil twee maal zo snel kunnen produceren als nu het geval is. Om deze totale ontwikkeling te kunnen realiseren wordt kennis ingekocht bij een externe partij.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen