Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Ontwikkeling kalibratiemethode voor Targeted Image Guided Surgery platform FluoCal

Looptijd: van 1 april 2016 tot 31 maart 2017
Plattegrond van de locatie van het project

 

Er zijn er nauwelijks diagnostische hulpmiddelen die de chirurg tijdens de operatie kan gebruiken om de juiste grootte en plek van een tumor te bepalen. Chirurgen hebben daarom dringend behoefte aan real-time informatie tijdens de operatie over de aanwezigheid van tumorcellen in zowel de tumor als lymfeklieren.

SurgVision ontwikkelt een Targeted Image Guided Surgery platform waarmee een chirurg tijdens een operatie de tumor in beeld kan brengen en zo zeer gericht de tumor kan verwijderen. Het platform bestaat uit een fluorescente tracer die specifiek bindt aan tumorcellen en een camera die de tracer tijdens de operatie in beeld brengt.

Dit project is specifiek gericht op het ontwikkelen van kalibratiemethoden voor het Imaging Platform, waarbij het Universitair Medisch Centrum Utrecht, afdeling Pathologie (UMCU) de kalibratiemethoden in dit project zal ontwikkelen. Vervolgens zal SurgVision deze kalibratiemethoden gebruiken voor het valideren en testen van het imaging platform, een van de essenti?le stappen richting commercialisatie.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen