Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling kunststof membraanmodule

Looptijd: van 19 mei 2015 tot 30 juni 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Het idee is het marktgereed maken van een kunststof membraanmodule ten behoeve van keramische membranen. Doel 1: Door kunststof membraanmodule kan kostprijsverlaging plaatsvinden waardoor het complete zuiveringssysteem met keramische membranen beter in de markt gezet kan worden. Doel 2: Door kunststof membraanmodule is het systeem ook geschikt te maken voor chemisch agressief water danwel andere media uit de industrie. Betere bestendigheid te creëren t.o.v. huidig gebruikte roestvaststaal. Bredere inzetbaarheid bij Industrie. RWB heeft de beschikking over een onderscheidende technologie, een KIWA gecertificeerd keramisch membraanfilter. Dit filter heeft significante voordelen (minder proces energie nodig & minder reinigingschemicaliën nodig) t.o.v. de huidige filters in de markt. Dit filter is reeds toegepast in verscheidende projecten echter door de huidige kostenstructuur nog niet breed marktconform inzetbaar.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen