Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Ontwikkeling modulair sluitsysteem voor de zorg

Looptijd: van 2016-03-01 tot 2017-02-28
Plattegrond van de locatie van het project

Zorgbehoeftige groepen in de samenleving zoals ouderen, slechtzienden, gehandicapten en patiënten willen het liefste thuis blijven wonen. Dit geeft als probleem dat er enerzijds eenvoudig toegang verschaft dient te worden voor tal van verschillende partijen zoals bezoek, verzorging en verpleging, maar anderzijds dat de veiligheid en het gevoel van veiligheid van deze kwetsbare groepen in stand gehouden moet worden. Daarnaast dient er eigenlijk constant toezicht op de aanwezigheid en de fysieke en mentale conditie van de zorgbehoeftige te zijn, maar het is veel te duur om dat door mensen te laten doen. Invited Holding BV wil nu met externe ontwikkelpartners een nieuw product ontwikkelen, namelijk een modulair elektronisch sluitsysteem om de hiervoor genoemde problematiek kostenefficiënt mee op te lossen en dat naadloos in te passen is in bestaande situaties. Het grote voordeel ten opzichte van bestaande initiatieven is dat het volledig veilig is, zeer gebruiksvriendelijk en te koppelen is aan bestaande (domotica)toepassingen.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen