Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling modulair sluitsysteem voor de zorg

Looptijd: van 1 maart 2016 tot 28 februari 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Zorgbehoeftige groepen in de samenleving zoals ouderen, slechtzienden, gehandicapten en patiënten willen het liefste thuis blijven wonen. Dit geeft als probleem dat er enerzijds eenvoudig toegang verschaft dient te worden voor tal van verschillende partijen zoals bezoek, verzorging en verpleging, maar anderzijds dat de veiligheid en het gevoel van veiligheid van deze kwetsbare groepen in stand gehouden moet worden. Daarnaast dient er eigenlijk constant toezicht op de aanwezigheid en de fysieke en mentale conditie van de zorgbehoeftige te zijn, maar het is veel te duur om dat door mensen te laten doen. Invited Holding BV wil nu met externe ontwikkelpartners een nieuw product ontwikkelen, namelijk een modulair elektronisch sluitsysteem om de hiervoor genoemde problematiek kostenefficiënt mee op te lossen en dat naadloos in te passen is in bestaande situaties. Het grote voordeel ten opzichte van bestaande initiatieven is dat het volledig veilig is, zeer gebruiksvriendelijk en te koppelen is aan bestaande (domotica)toepassingen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen