Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling Oplasrobotcel

Looptijd: van 1 juli 2015 tot 31 december 2015
Plattegrond van de locatie van het project

Wive Techniek B.V. te Nunspeet is werkzaam op het gebied van slijtvaste materialen. Beoogd wordt om de levensduur en standtijd van werkstukken te verlengen. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt door het slijtvast bepantseren van deze werkstukken. Pantseren geschiedt door op te lassen met beklede electroden, gevulde draad of door middel van laser techniek. Wive start een project op om de haalbaarheid te onderzoeken van het gerobotiseerd oplassen met gevulde draad en daarvan afgeleide processen. Om de haalbaarheid te onderzoeken wordt het Laser Applicatie Centrum (LAC) ingeschakeld, een onderdeel van het NIL en gevestigd op het terrein van de TU Twente.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen