Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling Photovoltaic (PV) vlakvullend gevel/dak element

Looptijd: van 7 september 2009 tot 31 december 2011

Het project dient totaalsystemen op te leveren waarmee een architectonisch en esthetisch verantwoorde, gebouwsgeïnte greerde PV technologie mogelijk wordt. De huidige negatieve factoren op rendement en esthetica als vaste maatvoeringen, zeer beperkte kleurschakeringen en schaduwgevoeligheid van installaties worden weggenomen. Daarnaast zal een nieuw montagesysteem worden ontwikkeld, waarmee glas/glas PV panelen van groot tot klein onzichtbaar als gevel vullend element bevestigd kunnen worden. Tot slot het combineren van nieuwe omvormer technologie met panelen van diverse afmetingen in PV installaties waardoor opbrengstoptimalisatie gegarandeerd is.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen