Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling ‘Sorter oplossingen’

Looptijd: van 1 juni 2016 tot 28 februari 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Optimus start met de ontwikkeling van een nieuw mechanisch sorteersysteem met een productdetectiesysteem, specifiek voor retail en e-commerce bedrijven. Het sorteersysteem bestaat uit een kettingbaan waarop trays voortbewegen in een carrousel. Essentiele componenten van het sorteersysteem zijn de aandrijving, de kettingbaan, de besturingssoftware, het uitsorteermechanisme en de trays. Bij het huidige systeem (OptiSorter) schuift de producten bij het van de trays af in een chute. Optimus gaat een FlatSorter ontwikkelen die het mogelijk moet maken om onder andere in een magazijn snel, geautomatiseerd en eenvoudig relatief lichte verpakte en niet verpakte artikelen zoals kleding, accessoires, bijvoorbeeld losse armbandjes en pakketten direct in dozen, kratten of rolcontainers te sorteren. Daarnaast moet het mogelijk zijn om door middel van de FlatSorter producten, die opgeslagen moeten worden in magazijnen bijvoorbeeld schoenen na afloop van het seizoen te retourneren. De FlatSorter dient ten opzichte van de OptiSorter geschikt te zijn voor artikelen met allerlei verschillende vormen en formaten. Optimus wil de FlatSorter dusdanig ontwikkelen dat de trays kunnen openklappen en producten gecontroleerd laat vallen op de juiste bestemming. Om in dit proces alle artikelen te volgen en de foutmarge tot nul te willen brengen beoogt Optimus de FlatSorter uit te rusten met een productdetectiesysteem.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen