Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Ontwikkeling STC-Group tot hoogwaardig kennisinstituut

Looptijd: van 1 oktober 2009 tot 31 december 2013

De stichting STC Group is gevestigd in Rotterdam en voorziet in publiek onderwijs op het gebied van havens, wegtransport, logistiek, scheeps- en jachtbouw, zeevaart, waterbouw/baggerbedrijf, Rijn- en binnenvaart en procesindustrie. Het onderwijsmodel is opgebouwd in samenspraak met het bedrijfsleven. De STC Group in Rotterdam wil zich positioneren als hét internationaal erkende kennisinstituut voor transport, logistiek en in het bijzonder op maritiem gebied. Een kennisinstituut met kwalitatief hoogstaande expertisecentra en laboratoria en ook op de praktijk gerichte opleidingen. Het zorgt voor een belangrijke aanzuigende werking op de vestiging van zowel grote internationale ondernemingen als kleine, op innovatie gerichte bedrijven. In dit project investeert de STC Group in de ontwikkeling van software (interactieve pakketten, simulatorscenario’s) en inventaris. De expertisecentra, laboratoria en interactieve pakketten worden grotendeels in-house ontwikkeld.

Samenwerking tussen : Stichting STC-Group.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen