Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Ontwikkeling teeltmanagement platform

Looptijd: van 2015-07-01 tot 2016-06-30
Plattegrond van de locatie van het project

B-Mex ontwikkelt een platform waarmee tuinders en telers op basis van wetenschappelijke kennis de groei van hun gewassen kunnen modelleren. Op basis van deze inzichten kan het platform vervolgens prognoses maken over het groeiverloop, adviezen geven om dit bij te sturen waar nodig en helpen met de aansturing van andere systemen, zoals kascomputers en teeltmanagementsoftware. Op deze wijze geeft B-Mex telers en tuinders inzicht en controle over hun oogst op een niveau dat tot nu toe alleen mogelijk was door een fytoloog in dienst te nemen. Het toepassen van deze technologie is op dit moment echter een kwestie van maatwerk. In dit project wordt een generieke schil ontwikkeld die de technologie eenvoudig toepasbaar moet maken voor elke potentiële afnemer.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen