Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling Thermo Akoestische Cooler

Looptijd: van 1 januari 2018 tot 31 december 2019


Met behulp van thermo akoestiek worden goedkope warmtebronnen (restwarmte/warmte van zonnecollectoren) omgezet in koude.

SoundEnergy en Huitink gaan in dit project samen de THEAC-25 ontwikkelen waarbij het concept “thermo akoestisch koelen ” wordt omgezet in een marktrijp product. De koeltechnologie van THEAC-25 maakt geen gebruik van F-gassen, maar gebruikt goedkope laagwaardige restwarmte. Daardoor verbruikt het geen elektriciteit, produceert geen CO2 en bezit geen bewegende onderdelen. De terugverdientijd voor klanten is kort en daarnaast zal de vraag/markt voor dergelijke technologieën alleen maar groeien i.v.m. het uit-faseren van F-gassen.

Bekijk hier een video over Thermo Akoestisch Koelen  door BNR

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen