Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

ontwikkeling Tispa Processor 2

Looptijd: van 1 september 2015 tot 11 oktober 2018
Plattegrond van de locatie van het project

Tispa Medical heeft een weefseldoorvoerprocessor ontwikkeld ten behoeven van pathologielaboratoria binnen ziekenhuizen.  die weefsel ontwatert en vervolgens paraffineert.  Na een aantal vervolgstappen kan een patholoog vervolgens een diagnose stellen. Traditionele doorvoermachines gebruiken tijdens het doorvoer proces het schadelijke oplosmiddel xyleen, Tispa heeft dit vervangen door schone kooldioxide.

De huidige processor geniet onvoldoende acceptatie in de markt. De processor die is ontwikkeld voldoet onvoldoende aan de wensen uit de markt. De interesse in de technologie vanuit de markt is echter zeer groot, alleen niet in de huidige machine.

Daarom ontwikkelt Tispa Medical onder andere met hulp van SNN een weefseldoorvoermachine die kleiner en goedkoper zal zijn, met een grotere capaciteit. Bovendien zal de nieuwe processor een veel kortere procestijd hebben dan concurrerende machines en daarbij voldoen aan één van de grootste wensen vanuit de markt: een diagnose kunnen stellen op dezelfde dag.

Schoon, snel en veilig.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen