Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling torque motor

Looptijd: van 1 september 2015 tot 30 juni 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Lineaire motoren, waarbij het technisch werkingsprincipe berust op magnetisme, worden wereldwijd toegepast in onder meer de auto-, chip-, flat panel-, health-, grafische- en zonnepanelenindustrie. Vanuit de markt kwam 2 jaar geleden de vraag naar een roterende torque motor welke in machines verwerkt kan worden en ook toegepast kan worden in bovenstaande industrieën. Doel van dit project is het verrichten van een experimentele ontwikkeling om een hoogwaardige torque motor te ontwikkelen die zich onderscheidt op het gebied van thermisch gedrag, krachtdichtheid en lage stoorkrachten. Om deze ontwikkeling te kunnen realiseren wordt kennis ingekocht bij een drietal externe partijen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen