Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling Twinrigpuls

Looptijd: van 16 mei 2017 tot 31 december 2019

Het doel van dit project is om de pulstechniek en twinrigtechniek te combineren in een innovatieve vangstmethode: de twinrigpulstechniek. Een volstrekt nieuwe visserijtechniek.

Met deze techniek moet het mogelijk worden dat schol en tong wordt gevangen met 1 vistuig. Daarvoor worden pulsen in een twinrignet aangebracht. Dit is nog niet eerder gebeurd.
Het werkingsprincipe van deze nieuwe vangsttechniek is aangetoond, maar onvoldoende uitontwikkeld. De pulstechnologie is onvoldoende bedrijfszeker. De gebruikte twinrignetconfiguratie in 2016 komt te veel van de grond om tong te kunnen vangen. Hiervoor moet verder onderzoek worden gedaan.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen