Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling van 60KW H2FC range extender

Looptijd: van 19 mei 2015 tot 31 december 2015
Plattegrond van de locatie van het project

HyMove is voornemens om een 60 KW Brandstofcelsysteem te gaan produceren. Daarvoor wordt een experimentele ontwikkeling gedaan op gebied van engineering, elektrische interface, algoritmes voor de aansturing en inpassing en voor het hele keurings- en certificeringproces. Deze ontwikkelingen worden gedaan met de resultaten van het industriële onderzoek van de eerste waterstofbus als basis. Doelstelling is om hiermee een vervolgstap te zetten in het productieproces van waterstofbussen en andere heavy-duty voertuigen. De aanleiding is het besluit van de Provincie Gelderland om een vervolg te realiseren op het eerste waterstofbus project (2009 -2013). In dat project is de “proof of concept” aangetoond van een innovatieve waterstofbus.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen