Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Ontwikkeling van een kwaliteitslabel voor de inzameling en verwerking van e-afval

Looptijd: van 1 januari 2009 tot 31 december 2012
Plattegrond van de locatie van het project

E-afval bestaat uit defecte en verouderde elektrische en elektronische toestellen, zoals computers, beeldschermen en gsm's. Ze bevatten schadelijke stoffen zoals zware metalen en PCB's. Er komt steeds meer e-afval en vaak is het moeilijk te recycleren. Het doel van dit project is een reeks overkoepelende normen te ontwikkelen voor de verwerking van e-afval op een milieuvriendelijke manier en in overeenstemming met de EU-wetgeving. De normen moeten het hele proces bestrijken, van inzameling en opslag tot transport en verwerking. Verwerkingsbedrijven die aan de normen voldoen, krijgen een certificaat. Het project wordt uitgevoerd door het WEEE Forum, een Europees samenwerkings- en kennisplatform van systemen voor e-afvalinzameling en -verwerking.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen