Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling van een verticale snijtafel met geïntegreerde hoogtemeter

Looptijd: van 4 januari 2016 tot 1 maart 2017
Plattegrond van de locatie van het project

De firma Wijbenga levert apparatuur voor het maken van gordijnen. Trend is dat de gordijnateliers kleiner worden en behoefte hebben aan geïntegreerde apparatuur i.p.v. allerhande losse apparaten voor iedere functie. Dit project is gericht op de ontwikkeling van een verticale snijtafel met geïntegreerde hoogtemeter. Beoogd resultaat van het ontwikkelingsproject is een prototype. Door dit combi-apparaat verwacht Wijbenga een nieuwe markt aan te kunnen boren. Veel klanten hebben immers wel interesse in een lasersnijder maar kunnen de investering in een separate lasersnijder niet verantwoorden. Daarnaast zijn alle huidige lasersnijders horizontaal uitgevoerd wat een zeer veel vloeroppervlak inneemt. Door de lasersnijder te kantelen en in een verticale positie te brengen wordt het vloeroppervlak met ca. 80 % gereduceerd.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen