Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Ontwikkeling van een web-based Chemical Management tool voor het MKB - de stap naar Europa

Looptijd: van 2015-06-01 tot 2016-05-31
Plattegrond van de locatie van het project

Nederlandse bedrijven leveren veel inspanningen om te voldoen aan verplichtingen rondom registratie en risicobeoordeling van gevaarlijke stoffen, onder andere in het kader van de Nederlandse Arbowet. Deze inspanningen zijn gericht op het creëren van veilige en gezonde arbeidsomstandigheden voor iedereen die met gevaarlijke stoffen werkt. Door het gebruik van de Chemical Management tool ChemRADE worden deze inspanningen vereenvoudigd, maar nieuwe uitdagingen liggen op de loer: Er bestaat immers nauwelijks integratie met de Europese evenknie van de Arbowet, de zogenoemde REACH wetgeving . Dit betekent voor deze bedrijven veel ´dubbel´ werk en extra kosten. In deze haalbaarheidsstudie wordt getracht een brug te slaan naar een verdere integratie van de werkzaamheden die (MKB-)bedrijven moeten verrichten op het gebied van registratie en risicobeoordeling van gevaarlijke stoffen in het kader van zowel de Nederlandse als de Europese verplichtingen middels de ontwikkeling van een ‘REACH-module’ in de huidige ChemRADE software.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen