Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling van modulair opgebouwde UVC apparatuur voor wijnteelt, fruitteelt en andere nieuwe toepassingsgebieden

Looptijd: van 1 januari 2009 tot 30 juni 2015
Plattegrond van de locatie van het project

  UltraViolet (UV) licht voor gewasbescherming is een innovatieve techniek die het mogelijk maakt om schimmels, bacteriën en virussen te bestrijden op veel belangrijke landbouwgewassen, zonder chemicaliën. Drie Wageningse ondernemingen, CleanLight BV, UV-source BV en Matching Innovation ontwikkelen hiervoor –in nauw overleg met de WUR- een aantal verschillende technische  toepassingen om met UV-licht planten, bomen en grassen te behandelen. Het doel is om op een milieuvriendelijke manier zeer effectief onkruid te bestrijden. Voor de gewassen-eigenaar betekent dit kostenbesparingen omdat hij geen chemische bestrijdingsmiddelen meer hoeft in te kopen. Voor de consument betekent het dat hij geen restanten van chemicaliën in groente en fruit binnenkrijgt. De drie ondernemingen ontwikkelen nu toepassingsmodules voor onkruidbestrijding met behulp van UV-licht.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen