Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling X-CRYPTO 7500

Looptijd: van 2 april 2019 tot 31 juli 2022
X-crypto 7500

Gevoelige gegevens en kritieke informatie of organisaties moeten beter beschermd moeten worden, om afluisteren, manipuleren van bewijs, spionage of onderscheppingen op mobiele of IoT-netwerken te voorkomen.

In dit project wordt de X-Crypto 7500 ontwikkeld. De X-Crypto 7500 is een encrypted smartphone die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen van het Ministerie van Defensie. En kan gebruikt worden in binnen en buitenland.

Het unieke aan dit project is ook dat niet alleen de software, maar ook de hardware volledig in huis worden ontwikkeld, zodat het consortium kan garanderen dat er geen “backdoors” door fabrikanten, overheden, geheime diensten, investeerders of derden ingebouwd kunnen worden, of dat er gecompromitteerde hard- en software binnenkomt: “Veiligheid first“.

Vanaf het begin gaat het consortium een duurzame samenwerking aan met Hogeschool Leiden waarin stagiaires van de Hogeschool bij het consortium praktijkervaring opdoen. Ook het stimuleren van leerlingen in het MBO om hen te laten kiezen voor de cybersecurity tak ziet het consortium als een van haar doelstellingen.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen