Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkeling X-secure platform

Looptijd: van 1 juni 2021 tot 30 juni 2023
Plattegrond van de locatie van het project

COVID-19 heeft de hele samenleving lamgelegd. Organisaties hebben moeite om beveiligd te kunnen communiceren. Binnen dit Kansen voor West project wordt een doorontwikkeling beoogd van het bestaande X-CRYPTO 7500 platform. Binnen dit project wordt het platform geschikt gemaakt voor het grote publiek. Met de X-Secure, zijn organisaties in staat om beveiligd te communiceren met hun medewerkers. Het volledige ecosysteem, inclusief hardware, wordt door X-System ontwikkeld.
Omdat er in het X-CRYPTO project zeer veel kennis is opgedaan op het gebied van cryptografie en de ontwikkeling van beveiligde end-to-end verbindingen, is dit huidige project een doorontwikkeling. Alle diensten worden vanuit een safety-first principe ontwikkeld. De uitdaging zit op het spanningsveld om deze kennis zo door te ontwikkelen, dat het platform beschikbaar wordt gemaakt voor de permanente nieuwe samenleving, waarin organisaties inzien dat thuiswerken veel voordelen biedt. Het platform ziet toe op zeer veilig communiceren.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen