Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

OO-Zone: Ontdek en Onderzoeksdomein voor Natuur

Looptijd: van 12 februari 2009 tot 1 juli 2012

Een interactieve ontdekkingstochtDe OO-Zone is een interactieve ontdekkingstocht door de natuur- en museumwereld. Doe onderzoek in een nagebouwd museumdepot, aan echte voorwerpen die je met een speciale pas ook nog zelf uit de vitrinelades mag halen. Dat is waar het om draait in de OO-Zone! Luister tussen meer dan 2000 objecten naar het geluid van de zee, vergelijk dieren op schilderijen met ‘echte’ of leer hoe erfelijkheid gebruikt in forensisch onderzoek. De OO-zone laat zich maar moeilijk beschrijven, je moet het beleven! Natuurmuseum BrabantHet Natuurmuseum Brabant in Tilburg maakt middels de OO-Zone en andere tentoonstellingen informatie over natuur, landschap, biodiversiteit en duurzaamheid op een moderne, aansprekende en vooral laagdrempelige manier toegankelijk. Het is een museum dat de burger in al zijn hoedanigheden aanspreekt: als jongere, leerling, leerkracht, ondernemer, gezinslid, beleidsmaker, politicus en zelfs als potentiële specialist op het gebied van biodiversiteit. De officiële OP-Zuid projectnaam: Brabant in de ban van buiten.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen