Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Op naar 75% brandstofbesparing

Looptijd: van 2 juli 2012 tot 31 december 2014

De doelstelling van dit project is om het brandstofverbruik per visweek terug te brengen tot ongeveer 10.000 liter voor een 2.000 pk-kotter. Er zijn verbeteringen aangebracht in schroef in combinatie met (reductie) op de keerkoppeling en de tunnel (besparing van 2.250 liter per week), trekontlasting (700 liter per week) en het energiemanagementsysteem (600 liter per week). Hierbij is sprake van een reductie van in totaal 3.550 liter per week, in plaats van de beoogde 5.000 liter per week.
Ook is onderzoek gedaan naar een E-kabel, waarbij de stroomkabel in de viskabel geïntegreerd zou worden. Dit systeem bleek echter erg storingsgevoelig en leverde te weinig brandstofbesparing op.

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen