Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Open Access Biotech Campus Delft

Looptijd: van 3 juli 2012 tot 31 december 2015

DSM gastvrij gastheer voor de biotechnologie

DSM Delft is het centrum voor biotechnologie van DSM. De Delftse vestiging werkt met hernieuwbare materialen en micro-organismen zoals gisten, bacteriën en enzymen om nieuwe en duurzame productieprocessen te ontwikkelen. Dit complex met 1.200 medewerkers heeft een grote economische waarde voor stad en regio. DSM wil de cruciale schakel tussen onderzoek en toegepaste productie verder ontwikkelen. Om die reden stelt het bedrijf een deel van zijn terrein beschikbaar voor de Open Access Biotech Campus Delft. Dit betekent dat zich op de campus bedrijven kunnen vestigen. Door de complementariteit van bedrijven en kennisinstellingen ontstaan nieuwe ideeën en producten, waarmee een forse bijdrage wordt geleverd aan de internationale concurrentiepositie in de biotechnologie.

Een belangrijk onderdeel binnen de ‘open access’ campus was de bouw en inrichting van een nieuw laboratorium- en kantoorpand (Lab 6) voor het DSM Biotechnology Center. Dit nieuwe ‘Lab 6’ biedt werk aan circa 300 medewerkers. Een deel van dit gebouw is opengesteld voor derden, namelijk de vergaderfaciliteiten, een auditorium en een documentatiecentrum. Daaraan droeg Kansen voor West bij. Concreet ging het daarbij om het verhogen van de zichtbaarheid en uitstraling van de campus als belangrijke internationale locatie voor bedrijven in het industriële biotechnologie cluster. De bijdrage werd ook gebruikt om de open access faciliteiten in Lab-6 toegankelijk te maken voor derden, zoals de aanleg van de toegangsweg, een parkeerterrein en het aanpassen van de toegangscontrole systemen.

Samenwerking tussen : provincie Zuid-Holland, DSM.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen