Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Open Lab Ebbinge

Looptijd: van 20 oktober 2009 tot 31 december 2014

Open laboratorium in de tussentijd en tijdelijkheidHet Open Lab Ebbinge (kortweg: OLE) is een nieuwe en tijdelijke gebiedsinvulling in het Ebbingekwartier, nabij het centrum van de stad Groningen. Op deze unieke locatie vindt u een tiental paviljoens, (toekomstige) horecavoorzieningen, een speelweide, stadsstrand en een manifestatieterrein. Proeftuin tijdelijke gebiedsontwikkelingOLE is een proeftuin binnen de tijdelijkheid, waar de mogelijkheden van het kortstondige heden worden onderzocht, uitgewisseld en gepresenteerd. Juist op het moment dat er veel (economische) onzekerheden zijn, biedt dit laboratorium de ruimte om innovatie te stimuleren binnen de grenzen die de tussentijd nu stelt en altijd zal blijven stellen.Divers en creatie stedelijk gebruikHet Open Lab voorziet de stad Groningen tot 2016 van een ruimte waar een diversiteit aan activiteiten plaats kunnen vinden: van evenementen tot tentoonstellingen en van woonruimte tot werkateliers. De omvang van dit project in combinatie met de binnenstedelijke locatie mag uniek genoemd worden. Daarnaast is het project een internationaal praktijkvoorbeeld van innovatieve tussentijdse stedenbouw: een nieuw stuk tijdelijke stad voor creatief en stedelijk gebruik. Een gebied in transitieHet OLE-terrein is onderdeel van het voormalige Circusterrein, het Bodenwagenterrein en de Gasfabriek (CiBoGa). Een gebied met historie, waarvan nog divers historisch erfgoed is terug te zien. Het terrein is een grote nieuwbouwlocatie voor winkels, wonen, werken en de uitbreiding van het universitair ziekenhuis UMCG.ContactWilt u meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens. Stichting Open Lab Ebbinge050 2802748Email: info@openlabebbinge.nl Twitter: @openlabebbingewww.openlabebbinge.nlBezoekadresKolendrift 7 (het zwarte kubusvormige informatiepaviljoen) (kaart)9712 MT GroningenGeopend op maandag tot en met vrijdag, van 9.30 tot 16.00 uur.  Foto: © Open Lab Ebbinge, Mark Sekuur

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen