Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Openb voorz Evenementen Terrein Biddinghuizen

Looptijd: van 1 januari 2012 tot 31 augustus 2015

Meer status voor het evenemententerrein Biddinghuizen

Het Ellerveld in Biddinghuizen was een voornamelijk agrarisch gebied ten zuiden van het dorp. Het ligt tussen attractiepark Walibi World en beschermde bos- en natuurgebieden in. Dit terrein genoot al landelijke bekendheid, omdat het een paar keer per jaar in gebruik was bij grote evenementen, zoals het popfestival Lowlands, met zo’n 55.000 bezoekers op het Walibi evenemententerrein. Het Ellerveld deed dan dienst als parkeer- en kampeerterrein. De gemeente besloot dit stuk grond van 109 ha een kwaliteitsimpuls te geven.

Die kwaliteitsslag, die met steun van Kansen voor West is uitgevoerd, heeft tot een volledige transformatie van het gebied geleid. Een deel van het Ellerveld, 67 ha, is nu een evenemententerrein geworden met permanente voorzieningen en een parkeerterrein voor 16.000 auto's. Het blijft de ondersteunende functie voor het evenemententerrein van Walibi Holland houden, maar kan nu ook als zelfstandig volwaardig Nationaal Evenemententerrein (NET) functioneren, voor maximaal 10.000 bezoekers. Er werd de noodzakelijke calamiteitenroute aangelegd en er kwamen twee ecologische verbindingszones. Een deel van het terrein is ingericht als natuurterrein, waardoor het evenemententerrein niet storend opvalt als er geen activiteiten zijn. De gemeente Dronten waaronder Biddinghuizen valt, heeft het resterende deel van het terrein aan de rand van het Veluwemeer afgestoten voor de bouw van een bungalowpark.

Samenwerking tussen : gemeente Dronten, provincie Flevoland.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen