Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

OpenPlanet

Looptijd: van 1 april 2021 tot 31 december 2023


OpenPlanet is een open en veilige data & applicatie omgeving waarin data rond duurzame landbouw, voeding en gezondheid worden verzameld, geanalyseerd en gedeeld.

OpenPlanet wil een antwoord bieden op de huidige fragmentatie van oplossingen en het gebrek aan kennis om data effectief om te zetten in inzichten en digitale diensten. OpenPlanet biedt gebruikers de mogelijkheid, om over de applicatie domeinen heen, relevante (real-time) data te delen en te verrijken voor eindgebruiker toepassingen.

Het OpenPlanet platform bestaat uit toepassingen voor data verzameling (sensoren, apps, koppelingen met diverse databronnen), data connectiviteit (sensor netwerk, digitale infrastructuur), dataopslag en analyse (AI, digital twins), een marktplaats voor algoritmen en applicaties voor handelingsperspectief, ondersteuning en terugkoppeling naar eindgebruikers (apps, dashboards).

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen