Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Opschaling Fries straatfestival

Looptijd: van 20 oktober 2008 tot 31 december 2011

Het project betreft het significant opschalen van het jaarlijkse straatfestival in Leeuwarden. Dit houdt in zowel een kwantitatieve uitbreiding (festival breidt gefaseerd uit naar drie dagen en gebruikt meer locaties in de stad) als ook een kwalitatieve uitbreiding (activiteiten zoals symposia, masterclasses, etc. gericht op fijnproevers c.q. professionals).   Doel van het project is het festival opschalen tot een jaarlijks, beeldbepalend evenement met een bovenregionale uitstraling en van een onalledaagse allure. Dit moet een bijdrage leveren aan het verbeteren van het woon- en werkklimaat in Leeuwarden. Mede door het festival kan Leeuwarden zich onderscheiden als een prettige en levendige stad waar het aangenaam wonen en werken is en waar je als toerist van alles kunt beleven.    

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen