Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Orthopedische Leest 2.0

Looptijd: van 1 oktober 16 tot 30 september 18

In Nederland wordt er ieder jaar meer dan 50.000 paar orthopedisch schoeisel voorgeschreven en afgeleverd. De afgelopen jaren heeft er binnen deze markt een transitie plaatsgevonden naar een digitale werkwijze middels scannen en frezen van leesten. Het uitfrezen van een digitale leest gebeurt op dit moment met een leestenfreesmachine, wat een omgebouwde metaalbewerkingsmachine is. Deze freesmachine kan maar ??n leest tegelijk frezen.

Binnen dit samenwerkingsproject zal een prototype van een innovatieve leestenfreesmachine ontwikkeld worden, die in staat is beide voeten tegelijk uit voorgevormde blokken wax te frezen zonder ophangpunten. Deze innovatie zorgt voor een productieproces dat sneller (en dus kosteneffici?nter) en nauwkeuriger kan verlopen. Dit levert mooiere, beter passende orthopedische schoenen op met een kortere levertijd.

Ook wordt de belasting op het milieu verminderd doordat er gebruikt wordt gemaakt van recyclebare materialen ?n door het volledig digitaliseren van het leestmodel wordt het mondiaal versturen van individuele leestparen overbodig.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen