Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Orthros TR, ontwikkeling en productie therapeutische antilichamen voor regeneratieve geneeskunde

Looptijd: van 1 juni 2018 tot 31 december 2022


De hoofddoelstelling van dit project is “regeneratieve medicijnen” te ontwikkelen voor toepassingen waar dat nu nog niet of nauwelijks mogelijk is.

Er wordt door de partners samengewerkt aan de genetische aanpassing van antilichamen (eiwitten) die daarna, door middel van een injectie in de gewrichten, gebruikt kunnen worden voor de behandeling van o.a.Osteoartritis en wondgenezing. In dit project worden voorstudies gedaan voor de isolatie van de antilichamen en genetische aanpassing; het effectiviteits-onderzoek en productieproces van de aangepaste antilichaam wordt ontwikkeld en gevalideerd.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen