Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Oude Vismarkt en Koningsplein

Looptijd: van 1 januari 2014 tot 31 oktober 2015
Plattegrond van de locatie van het project


Het doel van het project is het gebied Oude Vismarkt/Koningsplein in Zwolle door herinrichting van de openbare ruimte economisch beter te laten functioneren.De kwaliteit van de openbare ruimte wordt verbeterd door: aanleg van een nieuwe groenstructuur,verbreden trottoir/versmallen rijbaan en fietsnietjes en fietsvakken met hagen.

Concreet wordt een nieuwe groenstructuur aangelegd waarbij bomen worden gebruikt die minder overlast veroorzaken en de gevels beter tot hun recht laten komen. Door het plaatsen van hagen krijgt de Oude Vismarkt een groene uitstraling.  Het trottoir wordt verbreed maar op de rijbaan blijft voldoende ruimte voor leveranciers en ander verkeer. Verder komen er voorzieningen voor het stallen van fietsen.

Verbetering van de openbare ruimte vindt plaats door de aanleg van een nieuwe groenstructuur (met o.a. bomen die beter passen bij de oude gevels en minder overlast geven), verbreding van het trottoir en realisatie van fietsvoorzieningen. Zo ontstaat een aantrekkelijk gebied om te verblijven, te winkelen en te werken.

 

 

 

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen