Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Panorama Mesdag

Looptijd: van 1 januari 2010 tot 31 december 2014
Panorama Mesdag

Panorama Mesdag in modern jasje gestoken

Sinds jaar en dag is Panorama Mesdag een onmisbare schakel in het toeristisch aanbod van de provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag. Dit museum is vooral bekend om het 120 meter lange ronde vergezicht op het Scheveningse strand, dat Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje in 1881 schilderden. Om de gewenste bezoekersaantallen op peil te houden, was het nodig een kwaliteitsslag te maken, waaraan Kansen voor West financieel heeft bijgedragen. Centraal stond het verhogen van de belevingswaarde en het vergroten van de bezoekerscapaciteit en daarmee het bezoekersaantal.

Een grondige restauratie en verbouwing leidden tot een verbetering van de museumwinkel, het museumcafé en de zaalaccommodatie en tot een nieuwe indeling van de vaste collectie. Moderne technieken deden hun intrede, zoals het toepassen van ‘virtual reality'. Een 3D-ervaring laat de bezoeker bijvoorbeeld door middel van stereofoto’s wandelen door het Den Haag en Scheveningen van de negentiende eeuw. Verder is de samenwerking met scholen en verenigingen vanuit educatief oogpunt versterkt. Meer zalen zijn toegevoegd voor wisselende exposities, lezingen en ontvangsten. De ‘exposure’ rondom het schilderij Panorama Mesdag is opgevoerd. Een tentoonstelling over haute couture japonnen is daar een voorbeeld van. Deze zijn van de hedendaags ontwerper d’Angelino Tap, die zich liet inspireren door de schilders Van Mesdag en Van Gogh.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen