Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Park Spijkerbroek

Looptijd: van 1 juni 2011 tot 31 december 2013
Plattegrond van de locatie van het project

 

Dit project ontvangt Europese subsidie voor het opknappen van het park Spijkerbroek in Arnhem.

Het doel is om het park een centrale functie te geven in het gebied. Van een onaantrekkelijk, slecht bereikbaar, drassig en als onveilig ervaren park maakt de gemeente Arnhem een nieuw park dat ruimte biedt voor scholieren, kinderen en families. Een toegankelijk, overzichtelijk en functioneel park waarbij in het ontwerp speciale aandacht is gegeven aan het vergroten van de natuurwaarde. Zo komt er ondermeer een ecologisch educatief eiland voor scholieren, maar ook voor de bewoners.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen