Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

ParkinsonNeXt

Looptijd: van 1 juni 2013 tot 1 september 2015

 

Binnen ParkinsonNext worden een serie samenhangende zelfzorgproducten ontwikkeld, die de patiënten ondersteunen bij het langer zelfstandig thuis wonen.

Hiermee kan online contact onderhouden worden met mede-patiënten, mantelzorgers en behandelaars, kunnen de patiënten ondersteund worden bij het innemen van hun medicatie, kunnen zij zichzelf qua gezondheid monitoren en zelfdiagnose stellen, kan een integraal behandelplan in samenspraak met de behandelaar worden opgesteld en op continue basis worden aangepast aan dagelijkse gezondheidssituatie, monitoring en voortschrijdende diagnose. Daarnaast kan de behandeling qua training van fysieke en cognitieve functies worden verbeterd door beweging met interactieve trainings- en monitoringsapparaten en door middel van applied interactive games.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen