Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

ParkinsonNeXt

Looptijd: van 1 juni 2013 tot 1 september 2015

 

Binnen ParkinsonNext worden een serie samenhangende zelfzorgproducten ontwikkeld, die de patiënten ondersteunen bij het langer zelfstandig thuis wonen.

Hiermee kan online contact onderhouden worden met mede-patiënten, mantelzorgers en behandelaars, kunnen de patiënten ondersteund worden bij het innemen van hun medicatie, kunnen zij zichzelf qua gezondheid monitoren en zelfdiagnose stellen, kan een integraal behandelplan in samenspraak met de behandelaar worden opgesteld en op continue basis worden aangepast aan dagelijkse gezondheidssituatie, monitoring en voortschrijdende diagnose. Daarnaast kan de behandeling qua training van fysieke en cognitieve functies worden verbeterd door beweging met interactieve trainings- en monitoringsapparaten en door middel van applied interactive games.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen