Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Participatiefonds ROM Regio Utrecht

Looptijd: van 25 mei 2018 tot 31 december 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Utrecht behoort tot de top van innovatieve regio’s in Nederland en Europa. Regio Utrecht ziet het belang om juist op het gebied van financiering, waar de markt onvoldoende in staat is om de groei voor alle innovatieve bedrijven te versnellen, initiatief te nemen.

In Utrecht werken we aan een duurzame gezonde toekomst. Healthy Urban Living is de kern van onze strategische agenda. De initiatiefnemers, provincie Utrecht, gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort en UMCU zien op basis van de ex ante onderzoeken voldoende reden om Healthy Urban Living MKB-fondsen te realiseren. Want de regio benut innovatiepotentieel en transitiepotentieel niet. Er is sprake van een versnippering in fondsen.

Om het regionale MKB op maat te bedienen introduceren we drie revolverende fondsen: 1. Een proof of concept fonds voor life science MKB, 2. Een proof of concept fonds voor overige HUL MKB en 3. Een participatiefonds voor het HUL MKB. Het Health Urban Living Accelerator Fonds is het proof of concept fonds.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen