Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Partners in Business SOB Haaglanden

Looptijd: van 1 januari 2008 tot 1 oktober 2010

SOB is een samenwerkingsverband dat bestaat uit ondernemers, onderwijs en overheden in de regio Haaglanden. Zij delen de visie hoe de gesignaleerde problemen op het terrein van onderwijs en arbeidsmarkt aangepakt moeten worden.'SOB' staat voor Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijven. Het is een praktische, laagdrempelige samenwerkingsformule die dicht bij de ondernemer en de scholen staat.

SOB richt zich op de versterking van ondernemerschap en innovatie in Haaglanden, de versterking van aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt, de vermindering van voortijdig schoolverlaten, de versterking van herintreding en de versterking van oriëntatie op schoolloopbaan en beroep.

Om dit te bereiken legt het SOB contacten tussen het MKB en de bedrijvenadviseurs van de Kamer van Koophandel. Het SOB is ook de intermediair tussen onderwijs en ondernemers, bijvoorbeeld door ondernemers gastcolleges te laten verzorgen.

Verder investeert het SOB samen met hogescholen/universiteiten in het opzetten van opleidingen in ondernemerschap en de versterking van aansluiting van beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt door een analyse te maken van de schaarste die bijvoorbeeld in de 'Zorg' ontstaat op de arbeidsmarkt, en daar passende oplossingen bij te bedenken.

Samenwerking tussen : KvK, onderwijs, OTC, gemeenten, Provincie Zuid-Holland, LTO, Rijnplant en Patijnenburg.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen