Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Partners in Nieuw Ondernemerschap

Looptijd: van 14 september 2009 tot 1 mei 2010

Partners in Nieuw Ondernemerschap (PNO) is een project dat zich volledig richt op het etnisch ondernemerschap, ook wel nieuw ondernemerschap genoemd, in Utrecht. PNO wil meer ondernemerschap bevorderen, maar ook beter en professioneler ondernemerschap onder de alllochtone beroepsbevolking stimuleren.

Dit laatste wordt gedaan door meer aandacht voor toegankelijker dienstverlening, betere voorbereiding, meer stagebedrijven, hoger kennisniveau, meer en effectieve (ook interculturele) netwerken en participatie in belangenbehartiging (voor en) door nieuwe ondernemers.

Met de subsidie kan PNO verschillende activiteiten uitvoeren, zoals het organiseren van netwerk- en themabijeenkomsten, het opzetten van een kring van ambassadeurs met diverse etnische achtergronden (klankbordgroep) en door bestaande (ondernemers) organisaties te adviseren hoe zij etnische ondernemers beter kunnen bereiken.

Hierdoor wordt het beschikbare aanbod van ondersteuning aan (startende) ondernemers toegankelijk gemaakt voor de allochtone doelgroep.

Samenwerking tussen : Kamer van Koophandel, gemeente Utrecht, provincie Utrecht, Wijk in bedrijf, Forum en HBD (hoofdbedrijfschap detailhandel).

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen