Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Passieve en actieve waterbodemoppervlaktedetectie

Looptijd: van 1 juli 2017 tot 30 juni 2022
Plattegrond van de locatie van het project

De zeebodem ligt rondom de kust vol met explosieven, terwijl er steeds meer werkzaamheden plaatsvinden in de kuststreek vanwege bijvoorbeeld de windparken die in de zee gepland zijn. Hiervoor is het essentieel dat de explosieven en gevaarlijke stoffen zeer gedetailleerd en betrouwbaar in kaart worden gebracht, zodat deze ontmanteld kunnen worden. De doelstelling van dit project is het ontwerpen, ontwikkelen, bouwen en marktrijp maken van een waterbodemoppervlaktedetectiesysteem (WBOD) die alle Niet Gesprongen Explosieven (door middel van zowel actief als ook passieve detectie) en andere objecten kan detecteren in zowel diep (zee) als ondiep (rivier, kanaal, etc.) water.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen