Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

PBox; online platform voor MKB-bedrijven dat een integratie met online marktplaatsen faciliteert

Looptijd: van 1 maart 2018 tot 29 februari 2020
Plattegrond van de locatie van het project

Internationale ontwikkeling
De retail wereld is de afgelopen jaren sterk veranderd door de verschuiving klassieke retail naar online retail waarin online marktplaatsen als Amazon en Ebay een zeer belangrijke rol hebben opgeëist.

Probleem
Om hun concurrentiepositie te behouden moeten MKB-bedrijven kunnen aansluiten bij de voor hun relevante online marktplaatsen. Echter, om integratie te realiseren tussen hun ERP-systeem en de online marktplaatsen moet het MKB-bedrijf in de huidige situatie (zonder platform) aanzienlijk investeren in maatwerk software. Deze investering, alsmede het feit dat het terugverdieneffect onzeker is, vormt een hoge drempel voor het MKB-bedrijf met als gevolg dat het bedrijf mogelijk zijn concurrentiepositie verliest ten opzichte van de multinationals die wel de financiële slagkracht hebben om (technologisch) de aansluiting te zoeken bij de online marktplaatsen.

Oplossing
Transsmart en Copernicus willen MKB-bedrijven ondersteunen door het aanbieden van een online platform waarmee het ERP-systeem van het MKB-bedrijf ‘out-of-the-box’ aangesloten kan worden op de voor hun relevante online marktplaatsen. Dit platform (PBox) wordt aangeboden in abonnementsvorm zodat het MKB-bedrijf niet hoeft te investeren in dure maatwerkoplossingen en snel op nieuwe online marktplaatsen kan aansluiten.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen